Publikováno dne

7.10.2024

Základní princip podnikání. Snižovat náklady, zvyšovat zisk.

30letá záruka lineárního výkonu, zcela černý vhled a účinnost 22,6% - to je to nejlepší, co vám kdo může nabídnout. Panely od Aiko Solar vyhrávají ve všech testech.

Panel Aiko Solar - instalujeme jen to nejlepší!

Na rezidenční instalace používáme výhradně fotovoltaické panely Aiko. Nová řada panelů Neostar od AIKO Solar je nejmodernějším panelem, které instalujeme na naše rezidenční projekty.

Tento panel dosahuje špičkové účinnosti 22,6 % a poskytuje výkon 450 W na ploše menší než 2 m². Kompaktní velikost panelu umožňuje vysokou flexibilitu při instalaci a optimalizaci výkonu. Technologie ABC (All Back Contact), kde jsou všechny sběrnice umístěny na zadní straně panelu, přináší dvě klíčové výhody – elegantní černý design bez viditelných sběrnic a maximální výkon. Teplotní koeficient -0,26 %/°C minimalizuje vliv teploty na výkon panelu. Tento panel je ideální pro rezidenční projekty, kde je kladen důraz na estetiku i vysoký výkon. Díky kombinaci účinnosti, výkonu a kvality nabízí Aiko značný potenciál pro dlouhodobou maximalizaci výnosů a rychlejší návratnost investice.

Výhody produktu

Integrovaná optimalizace při částečném zastínění

108 monokrystalických článků ABC typu N

Účinnost 22,6 %

Teplotní koeficient -0,26 %/°C

Technologie ABC - žádné kontakty na přední straně článku

Zcela černý povrch

Vysoce účinný a estetický

25letá záruka na produkt

30letá záruka lineárního výkonu

Vlastnosti produktu Aiko Solar Neostar 2S AIKO-A450-MAH54Mb

Výkon: 450 W

Účinnost: 22,6 %

Barva rámu: černá

Barva backsheetu: černá

Hmotnost: 21,5 kg

Rozměry: 1757x1134x30 mm

Stupeň krytí: IP68

Teplotní koeficient: -0,26%/C°

Záruka na produkt: 25 let

Záruka na výkon: 30 let

O společnosti Aiko Solar

Společnost Aiko Solar byla založena v roce 2009 a má dlouholeté zkušenosti s vývojem a výrobou solárních článků. Inovativní technologie All-Back-Contact (ABC) pochází z vlastních laboratoří společnosti. Společnost Aiko Solar nyní tuto technologii používá i ve svých vlastních panelech a dosahuje špičkové účinnosti. Díky třetině zaměstnanců ve vývoji Aiko pravidelně přichází s inovativními technologiemi a patenty. Aiko vlastní patent na tubular PERC články, které dnes pokrývají 70 % světové produkce.

Budoucnost v nové technologii

Panely tohoto výrobce udržují světové prvenství v účinnosti, především díky ABC technologii, která využívá celoplošný zadní kontakt. Aiko se rozhodlo technologicky ještě více předstihnout konkurenci a ve druhé generaci panelů představuje novou funkci, která optimalizuje výkon jednotlivých článků. Díky této technologii panel při částečném zastínění nebo znečištění generuje výrazně více energie než ostatní technologie (PERC, TOPCon). U běžných technologií při zastínění panelu zasahuje bypass dioda, která však optimalizuje výkon na úrovni celého stringu poločlánků, což obvykle vede ke ztrátě výkonu u jedné šestiny panelu.

Díky unikátní struktuře článků se zadním kontaktem lze dosáhnout velmi nízkého průrazného napětí (BDV) až 0,3 V, zatímco standardní PERC/TOPCon články dosahují hodnot okolo 10 až 30 V[2]. Toto nízké zkratové napětí je výsledkem zmenšení vzdálenosti mezi kladně a záporně nabitými oblastmi v křemíku. Jelikož Aiko využívá ABC články s kontaktem na celé zadní straně, je tato vzdálenost minimální, což zároveň zkracuje přechodové vrstvy (gaps). Pro srovnání, přechodová vrstva u PERC/TOPCon článků může být široká až 80 µm, zatímco u ABC článků se pohybuje mezi 6–15 µm. Bypass dioda u panelů obvykle spíná při napětí 15 V, což znamená, že u článků se zadním kontaktem a nízkým BDV dojde ke spuštění mnohem později.

Hotspoty

FV článek funguje v podstatě jako fotodioda. Když je článek v normálním provozu (forward-bias) a není zastíněn, napětí umožňuje přirozený tok proudu. Při zastínění se však článek přepne do závěrného směru (reverse-bias), napětí zůstává, ale proud přestane téct, což vede k přehřívání a vzniku hotspotů, proti kterým panel chrání bypass dioda. Pokud však má taková fotodioda při závěrném směru (zastíněný článek) nízké BDV, disponuje menší energií k rozptýlení. V této situaci vyniká struktura článku se zadním kontaktem, protože umožňuje rovnoměrné rozložení výkonu po celé ploše článku, čímž se výrazně snižuje riziko vzniku hotspotů.

Díky kombinaci těchto vlastností dokáže článek sám sebe bypassovat (umožnit průchod proudu v obou směrech), což zajišťuje, že nezáleží na tom, která část panelu je zastíněná. Tato technologie představuje optimalizaci na úrovni jednotlivých článků, a pokud se k tomu přidá i optimalizace na úrovni celého panelu (například pomocí optimizéru), lze dosáhnout maximální efektivity celého systému.

Novinky na poli
energetiky a technologií

Na zlepšování životního prostředí půjde příští rok více než 45 miliard korun

8.10.2024

Na zlepšování životního prostředí půjde příští rok více než 45 miliard korun

Vláda ČR dnes na svém jednání schválila rozpočet Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP ČR) na rok 2025, který obsahuje příjmy a výdaje ve výši 45,5 miliardy korun.

Program Oprav dům po babičce se v ČR těší oblibě

8.10.2024

Program Oprav dům po babičce se v ČR těší oblibě

Program z rodiny dotačních titulů Nové zelené úsporám oslovil již 5 tisíc domácností.

Pošlete nám
nezávazně poptávku

Pošlete nám nezávazně poptávku přes formulář, nebo nás kontaktujte napřímo přes telefon nebo e-mail níže.

Konzultace, cenová nabídka a návrhy řešení zdarma.

+420 353 033 051
Po - Pá: 8:00 – 16:00 hod.

1/2 Informace o vás
2/2 Doplňující informace
1/2 Informace o vás
2/2 Doplňující informace
Předchozí krok
Další krok
Děkujeme, poptávka byla odeslána.
Budeme Vás v nejbližší době kontaktovat.
Při odesílání nastala chyba. Prosím zkuste to znovu...